top of page
Céljaink

   Csoportunk tagjai nagy elkötelezettséggel és szeretettel dolgoznak együtt a földeken, és célunk, hogy minél több embert bevonjunk  az ökológiai termesztés rejtelmeibe. Nagyon fontos nekünk, hogy minőségi árut termesszünk, minél kevesebb kárt okozva környezetünknek, emellett építőleg hasson környezetünk sokféle tagjainak illetve közösségeket alkosson.
   Úgy gondoljuk, hogy ez a legtermészetesebb módja a növények termesztésének. A biotermesztés lényege, hogy maximalizáljuk a talajt és a földet körbevevő életformák vitalitását. Egészséges földön egészséges növények teremnek, ami később egészséges ételként kerül az asztalra, így fenntartható életet tudunk biztosítani.
   Ahhoz, hogy életet adjunk a földnek, szorosan együtt kell működnünk a természettel. Arra törekszünk, hogy egy önfenntartó farmot működtessünk a saját tápanyagaink felhasználásainak a segítségével. Állati és növényi trágyát komposztálunk, amit a föld trágyázásához használunk fel olyan módon, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a benne rejlő tápanyagokat. (mikrobiális élet, földigiliszták,
IMG-5736.JPG
IMG-5890.JPG

   Az egyik legnagyobb kihívás számunkra az, hogy alacsonyan tartsuk a szén-dioxid kibocsátás mértékét. A hagyományos mezőgazdálkodás és élelmiszer-rendszer az egyik legnagyobb felelősei a szén-dioxid kibocsátásnak és a Föld szennyezettségének. A biogazdálkodás jelentősen kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár, azonban messze járunk még attól, hogy teljesen szén-dioxid mentes gazdálkodást végezzünk. 
IMG-5686.PNG
bottom of page