A hét zöldségei a brokkoli, a batáta és a tarlórépa, ezeken majdnem mindegyik dobozban megtalálhatjátok. Mindhárom zöldség fantasztikus beltartalmi értékekkel rendelkezik és remekül felhasználható önmagában köretkén sütve, főzve vagy párolva.. A tarlórépa egy méltátatlanul elfelejtett zöldség, pedig olcsó, ezerféleképp felhasználható, könnyen termeszthető ezen az éghajlaton és nagyon egészséges is. Ha csökkenteni szeretnétek a szénhidrát fogyasztásotokat javasoljuk, hogy krumplis ételeitekben a krumplit helyettesítsétek tarlórépával.
Mi most egy olyan receptet osztunk meg veletek, amely mind a hármat ötvözi.
Brokkoli, batáta és tarlórépa frittata
15 dkg édeskrumpli
20 dkg brokkoli
15 dkg tarlórépa
½ póré
8 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 tk Currypor
Só, bors
Olaj
Reszelt sajt
Salimix, salsa szósz vagy fokhagymás tejföl a tálaláshoz
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Reszeljük le a zöldségeket, a pórét aprítsuk fel.
Verjük fel a tojásokat egy nagy edényben, és keverjük össze a zöldségekkel. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát sót, borsot, curryt.
Öntsük a keveréket egy kiolajozott tepsibe, vagy üveg jénai tálba és szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük 20-25 percig, de lehet tovább is, ha jénaiban sütjük.
Hagyjük 5-10 percet hűlni, mielőtt felvágjuk.
Salsa szósszal vagy fokhagymás tejföllel, salimixxel tálaljuk.