![](https://static.wixstatic.com/media/c5704b_0b7b8afc4ce24ad395bdd41f6090ffa0~mv2.jpg/v1/fill/w_600,h_385,al_c,q_80,enc_auto/c5704b_0b7b8afc4ce24ad395bdd41f6090ffa0~mv2.jpg)
40 dkg pasztinák
1 közepes fej vöröshagyma
1 l víz v zöldségleves alaplé
1 dl tejszín / zabtejszín
Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Olaj
Dió, petrezselyemzöld
1. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljuk olajon.
2. A pasztinákot, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és áthevítjük a hagymán
3. Felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldségalaplével
4. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg megpuhul.
5. Hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel pürésítjük.
6. Pirított dióval, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.