top of page

Pasztinákkrémleves

  • giventofly43
  • 2018. márc. 4.
  • 1 perc olvasás

  • 40 dkg pasztinák

  • 1 közepes fej vöröshagyma

  • 1 l víz v zöldségleves alaplé

  • 1 dl tejszín / zabtejszín

  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint

  • Olaj

  • Dió, petrezselyemzöld

1. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljuk olajon.

2. A pasztinákot, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és áthevítjük a hagymán

3. Felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldségalaplével

4. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk és kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg megpuhul.

5. Hozzáadjuk a tejszínt és botmixerrel pürésítjük.

6. Pirított dióval, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.


Comentarios


bottom of page