• giventofly43

Zöldségfasírt polentával, mizunás fejessalátával


  • 1 db közepes batáta

  • 1 db közeped pasztinák

  • 1 db lilahagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg zabpehelyliszt

  • 1 dl olaj

  • 1 db tojás

  • Só, bors

  • 1 bögre polenta

  • 3 bögre víz

  • 1 db fejes sali

  • 1 csokor mizuna

1. A zöldségeket lereszeljük nagy lukú reszelőn.(Bármilyen zöldséget tehetünk bele, kb fél kg legyen.)

2. Hozzákeverjük a zablisztet, olajat és a tojást, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és egy órát állni hagyjuk a masszát.

3. A polentát 1 ek olajon áthevítjük, felönjük 2 bögre vízzel és gyakran kavargatva kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. A 3. Bögre vizet apránként adjuk hozzá. Lefedve hagyjuk puhulni.

4. Előmelegítjuk a sütőt 180 fokra. A zöldségmasszából evőkanálnyi pogácsákat formázunk, beletesszük egy tepsibe. 15 percig sütjük, majd megfordítjuk a golyókat és adidg sütjük, míg a másik oldala is megpirul.

5. A fejes salátát levelekre szedjük, és a mizunával együtt megmossuk. Összekeverjuk a mizunával. Meglocsoljuk a kedvenc dresszingünkkel (olivaolaj, balzsamecet stb.)


149 megtekintés

Zsámboki Biokert 2019     Contact Us: info@zsambokibiokert.hu