1 db közepes batáta
1 db közeped pasztinák
1 db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zabpehelyliszt
1 dl olaj
1 db tojás
Só, bors
1 bögre polenta
3 bögre víz
1 db fejes sali
1 csokor mizuna
1. A zöldségeket lereszeljük nagy lukú reszelőn.(Bármilyen zöldséget tehetünk bele, kb fél kg legyen.)
2. Hozzákeverjük a zablisztet, olajat és a tojást, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és egy órát állni hagyjuk a masszát.
3. A polentát 1 ek olajon áthevítjük, felönjük 2 bögre vízzel és gyakran kavargatva kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. A 3. Bögre vizet apránként adjuk hozzá. Lefedve hagyjuk puhulni.
4. Előmelegítjuk a sütőt 180 fokra. A zöldségmasszából evőkanálnyi pogácsákat formázunk, beletesszük egy tepsibe. 15 percig sütjük, majd megfordítjuk a golyókat és adidg sütjük, míg a másik oldala is megpirul.
5. A fejes salátát levelekre szedjük, és a mizunával együtt megmossuk. Összekeverjuk a mizunával. Meglocsoljuk a kedvenc dresszingünkkel (olivaolaj, balzsamecet stb.)