top of page
  • giventofly43

Fokhagymás párolt leveles kel polentával


A leveles kel jó tulajdonságait nem kell sokáig ragozni, az egyik legegészségesebb zöldségféle, egy igazi ‘superfood’. Szénhidrátban szegény, A, C, K és B6 vitaminokban kálciumban, magnéziumban, káliumban és mangánban gazdag tápanyagforrás.

  • 40 dkg leveles kel

  • 3 gerezd fokhagyma

  • Só, bors

  • 250 g polenta

  • Olaj

  • 250 g Csiperke gomba

1. A leveles kelt csíkokra vágjuk, zúzott fokhagymával együtt kevés olajon áthevítjük.

2. Pici vizet öntünk alá, és addig pároljuk amíg megpuhul.

3. A polentát kétszeres mennyiségű vízben, gyakran kevergetve megfőzzük. Ha kész, hagyjuk lefedve 10 percig.

4. Sült gombafejekkel tálaljuk.


140 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page