• giventofly43

Földimogyorós zellerpástétom ghível


A zeller egyike a leggyógyítóbb hatású zöldségeinknek. Frissít, melegít, segít a nátha legyőzésében, oldja a nyákot, szélhajtó hatású. Afrodiziákum, megelőzi a prosztata problémákat. A ghi (tisztított vaj) pedig egy ajurvedikus csodaszer, ami ráadásul mesés ízt kölcsönöz az ételeknek. Ha ezt a két szuper alapanyagot ötvözzük, abból csak jó sülhet ki!

Hozzávalók:

  • 2 kis fej zeller

  • 4 ek ghí

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 tk bio ételízesítő

  • 1 dl víz

  • 1 tk földimogyoró olaj (vagy darált, pörkölt földimogyoró)

1. Egy kis lábosban felhevítjük a ghít. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zellert és hozzákeverjük a ghíhez.

2. Hozzáadjuk az ételízesítőt, sót, zúzott fokhagymát és folyamatosan

kevergetve megpirítjuk.

3. Ha megpirult felöntjük 1 dl vízzel és lefedve pároljuk, amíg megpuhul a zeller.

4. Botmixerrel pürésítjük, de ne pürésítsük túl.

5. Keverjünk hozzá 1 tk földimogyoró olajat vagy szórjuk meg

darált, pörkölt földimogyoróval.

Másik heti receptünk: Mángoldos krumplistészta.


47 megtekintés