top of page
  • giventofly43

Mángoldos (vagy spenótos) currys krumplistészta


Annak ellenére , hogy szeretjük a krumplistésztát, viszonylag ritkán kerül terítékre nálunk.. Szénhidrát szénhidráttal nem túl vonzó kombináció, főleg nem a tavaszi diéták időszakában. A váratlanul beköszöntött hideg hatására azonkban most megkívántuk, és újragondoltuk úgy, hogy egészségesebb és táplálóbb legyen. A mángold értékes ásványi anyagokat tartalmaz, így védi az immunrendszert, az idegrendszert és a beleket, Vigyázat, a mángoldköntösbe öltöztetett krumplistészta is nehéz étel, ne együk túl magunkat belőle!

Hozzávalók:

  • 250 g fodros nagykocka

  • 1 kg krumpli

  • 2 fej vöröshagyma

  • 1 kk pirospaprika

  • Fél kg mángold vagy spenót

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 ek currypor

  • Olaj

  • Só, bors

  • Frissen őrölt chilli

1. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, elkeverjük benne

a pirospaprikát, és hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott krumplit.

2. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhul.

3. Ha megpuhult, krumplinyomóval összetörjük, de nem teljesen.

4. A tésztát kifőzzük, de mielőtt teljesen megpuhulna leszűrjük és

hozzákeverjük a tésztához. Lefedve állni hagyjuk.

5. A mángoldot megmossuk, lecsepegtetjük és konyharuhával megszárítjuk

a leveleit, hogy inkább süljön, ne pedig párolódjon.

6. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, rádobjuk a leveleket az apróra

vágott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a curryport.

7. Nagyjából 5 percig sütjük, amíg összeesik és illatos lesz.

Hozzákeverjük a krumplistésztához.

8. Őrölt chilivel megszórva tálaljuk.


236 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page