• giventofly43

Spenót pesztó


Ha tavasz, akkor spenót spenóttal! Bele sem kezdünk mi minden jósággal van tele, úgyis mindenki tudja.

Hozzávalók

● 10 dkg spenót

● 40 g tökmag

● 60 ml olivaolaj

● Fél citrom leve

● 1/2 teáskanál feketebors

● 1 gerezd fokhagyma

1. A spenótot mosd meg és konyharuhával itasd le a levelekről a vizet

2. A tökmagot pirítsd meg serpenyőben.

3. Rakd a spenótot, tökmagot, fokhagymát aprítógépbe és daráld le,

de ne daráld túl.

4. Keverd el az olivaolajjal, citromlével, sóval, borssal.

5. Légmentesen záródó üvegben, a hűtőben tárold. Tésztákon, pirítóssal fogyaszd.


84 megtekintés0 hozzászólás

KAPCSOLAT

Naspolyafa Kft.

ZSÁMBOKI BIOKERT

2116 Zsámbok Szent László utca 56.

info@zsambokibiokert.hu

IMG_4295_edited_edited.jpg