top of page
  • giventofly43

Spenótos fetás quiche


A spenótot és a fetát isten is egymásnak teremtette! Erről a quiche-ről is csak szuperlatíviuszokban lehet beszélni. Biztosan nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok

Hozzávalók

Tésztához:

  • 15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 5 dkg fehér búzaliszt

  • 1 tojás

  • 10 dkg vaj

  • Fél deci langyos víz

Töltelékhez:

  • 40 dkg spenót

  • 2 cs újhagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 150 g Feta

  • 3 db tojás

  • 1 dl tejszín

  • 5 dkg sajt

  • Só, bors

  • Olaj

1. A hideg vajat kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a liszthez.

Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a langyos vizet is és alaposan összegyúrjuk.

Fóliába csomagolva minimum 15 percig pihentetjük a hűtőben.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

3. A spenótot megmossuk, alaposan lecsepegtetjük.

Az újhagymát felvágjuk apró darabokra.

4. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk

és 10 percig dinszteljük.

5. A tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele.

Villával megszurkáljuk és kb 10 perc alatt elősütjük.

6. Miközben sül a tészta felverünk 2 db tojást, hozzákeverjük a fetát

és a tejszínt. A félig megsült tésztán elegyengetjük a spenótot,

ráöntjük a tojásos masszát, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos

sütőben 40 perc alatt megsütjük.

7. Salimixxel tálaljuk.


6 694 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page