top of page
  • giventofly43

Kínai kel saláta


A kínai kellel kora tavasszal, de inkább ősszel lehet találkozni. Előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, mégis laktató. Ellentétben a többi káposztafélével nem puffaszt, , magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető. Levelei sokáig megőrzik frissességüket, jól tárolható a hűtőben akár hetekig is.

Hozzávalók

● ½ kínai kel

● 1 cs újhagyma

● 1 cs hónapos retek

● 1 gerezd fokhagyma

● 2 kk szójaszósz

● 1 kk földimogyoró olaj

● 2 ek rizs ecet

● 1 db lime

● Szezámmag

● Chili ízlés szerint

● Só

Elkészítésre

1. Csavard ki a lime levét és egy tálkában keverd össze szójaszósszal,

rizsecettel, földimogyoró olajjal a zúzott fokhagymával. Szórj bele őrölt

chilit és sót ízlés szerint.

2. Az újhagymát, retket, kínai kelt vágd nagyon vékony csíkokra (julienne).

3. Keverd össze egy tálban a dresszinggel, és szezámmaggal megszórva tálald.


921 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page