top of page
  • giventofly43

Mángoldos palacsinta


Az egyik legfinomabb dolog, amit idén ettünk, még a 10 hónaposunk is imádta. Mi hagymán sült gombaraguval töltöttük, fokhagymás bivalyjoghurttal locsoltuk, és salimixet ettünk mellé.

Hozzávalók

  • 5 dl tej vagy növényi tej

  • 30 dkg fehér búzaliszt

  • 3 db tojás

  • 1 tk só

  • Bors

  • 1 cs újhagyma felaprítva

  • Snidling felaprítva

  • 2 gerezd fokhagyma

  • Fél csokor petrezselyem

  • 5 nagyobb mángoldlevél

Elkészítés

1. A mángoldon kívül minden összetevőt keverj össze csomómentesen.

2. A mángold zöld részét vágd kisebb darabokra és turmixgépben mixeld

addig a lisztes keverékkel, amíg szép egyenletes zöld állagú lesz. ( A mángold szárát használd fel a töltelékhez - ha meg szeretnéd

valamivel tölteni)

3. Serpenyőben, forró olajon süsd ki a palacsintákat.


568 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page