- giventofly43
Sült spárga parmezánnal

Spárga híres gyógynövény. Vízhajtó, vesetisztító, könnyen emészthető tulajdonságai miatt érdemes végigfőzni vele a rövid idényt. Tisztítókúrákhoz kötelező, már csak azért is, mert termési időszaka egybeesik a tavaszi tisztítókúrák idejével. Nem szabad túlfőzni, tíz perc párolás bőven elég.
Hozzávalók
250 g spárga
Pár csepp citromlé
Szórásnyi parmezánsajt
olivaolaj
Elkészítés
1. Vágd le a spárgák végét, fektesd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
2. Locsold meg olivaolajjal, szórd meg parmezánnal, sóval, borssal
és süsd amíg ropogós lesz.
3. Tálaláshoz locsold meg pár csepp citromlével.
131 megtekintés0 hozzászólás