• giventofly43

Sült spárga parmezánnal


Spárga híres gyógynövény. Vízhajtó, vesetisztító, könnyen emészthető tulajdonságai miatt érdemes végigfőzni vele a rövid idényt. Tisztítókúrákhoz kötelező, már csak azért is, mert termési időszaka egybeesik a tavaszi tisztítókúrák idejével. Nem szabad túlfőzni, tíz perc párolás bőven elég.

Hozzávalók

  • 250 g spárga

  • Pár csepp citromlé

  • Szórásnyi parmezánsajt

  • olivaolaj

Elkészítés

1. Vágd le a spárgák végét, fektesd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

2. Locsold meg olivaolajjal, szórd meg parmezánnal, sóval, borssal

és süsd amíg ropogós lesz.

3. Tálaláshoz locsold meg pár csepp citromlével.


0 megtekintés

Zsámboki Biokert 2020    Email: info@zsambokibiokert.hu