• giventofly43

Pak choi és gomba stir-fry


A pak choi a kínai konyha egyik alapzöldsége, roppanós, édeskés levelű káposztaféle. Köretként halakhoz, sült tésztákhoz vagy rizshez keverve a legjobb, de önmagában is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 200 g gomba

  • 200g pak choi

  • 1 cs Újhagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • Szezámolaj

  • Szójaszósz

  • 200 g kínai tészta

  • Pár csepp citromlé

  • Pirított szezámmag

Elkészítés:

1. Főzd ki a tésztát.

2. Egy wokban melegíts szezámolajat és pirítsd benne 1 percig a fokhagymát.

3. Add hozzá a szójaszószt, a felszeletelt gombát, a hosszúkásra vágott pak choit és újhagymát.

4. Sűrűn kevergetve pirítsd addig, amíg a pak choi szárai megpuhulnak, de még roppanósak.

5. Süsd össze a tésztával és pár csepp citromlével meglocsolva, pirított szezémmaggal meghintve tálald.


348 megtekintés