Összetevők:
1 fej kínai kel
50 dkg csiperkegomba
20 dkg barnarizs
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
450 g tejföl
1 db tojás
ételízesítő ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Tedd fel a kínai kel főzővizét a 2 kanál ételízesítővel, főzd benne 10 percig, ezután szűrd le.
Kis lángon, kevés sóval tedd fel főni a rizst.
2 evőkanálnyi olajon párold meg a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot.
Amikor a paradicsom kevés levet ereszt, add hozzá a zúzott fokhagymát, hintsd meg az őrölt paprikával, keverd át alaposan, add hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd sózd, borsozd.
Öntsd fel kevés (1,5- 2 dl) vízzel, és fedő alatt főzd, amíg a gomba megpuhul.
Keverd el a megfőtt rizst a gombapörkölttel, és fedő alatt hagyd pihenni 10 percet, így felszívja a pörkölt levét.
Olajozd, vagy vajazd ki a sütőtálat, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A lecsöpögtetett kellevelek felével béleld ki a tál alját (érdemes alulra a kevésbé szép leveleket elhasználni). Töltsd meg a rizses pörkölttel, majd borítsd be a maradék levelekkel.
Keverd össze a tejfölt a tojással. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsd, majd egyenletesen kend rá a levelekre.
Süsd amíg a tojásos tejföl aranybarnára sül.