top of page
giventofly43

Gombás rakott kínai kel


Összetevők:

  • 1 fej kínai kel

  • 50 dkg csiperkegomba

  • 20 dkg barnarizs

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 db paradicsom

  • 450 g tejföl

  • 1 db tojás

  • ételízesítő ízlés szerint

  • fűszerpaprika ízlés szerint

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

  1. Tedd fel a kínai kel főzővizét a 2 kanál ételízesítővel, főzd benne 10 percig, ezután szűrd le.

  2. Kis lángon, kevés sóval tedd fel főni a rizst.

  3. 2 evőkanálnyi olajon párold meg a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot.

  4. Amikor a paradicsom kevés levet ereszt, add hozzá a zúzott fokhagymát, hintsd meg az őrölt paprikával, keverd át alaposan, add hozzá a vékonyra szeletelt gombát, majd sózd, borsozd.

  5. Öntsd fel kevés (1,5- 2 dl) vízzel, és fedő alatt főzd, amíg a gomba megpuhul.

  6. Keverd el a megfőtt rizst a gombapörkölttel, és fedő alatt hagyd pihenni 10 percet, így felszívja a pörkölt levét.

  7. Olajozd, vagy vajazd ki a sütőtálat, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

  8. A lecsöpögtetett kellevelek felével béleld ki a tál alját (érdemes alulra a kevésbé szép leveleket elhasználni). Töltsd meg a rizses pörkölttel, majd borítsd be a maradék levelekkel.

  9. Keverd össze a tejfölt a tojással. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsd, majd egyenletesen kend rá a levelekre.

  10. Süsd amíg a tojásos tejföl aranybarnára sül.


722 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page