top of page
  • giventofly43

Nagyon finom főzelék


Gyerekkorunk óta nem ettünk finomfőzeléket, mert szörnyű emlékeink vannak a menzás változatról. Most viszont adta magát az ötlet: hirtelen tele lett a hűtő friss zsenge répával, karalábéval és épp terem a kertben a zöldborsó is. Sikerült is mindent rossz emléket felülírni, sőt még a kedvenc főzelékeink közé is bekerült ez a változat. Ismét bizonyítást nyert kedvenc mondásunk: Nincs rossz étel, csak rossz alapanyag!

Hozzávalók:

  • 2 csokor zsenge sárgarépa

  • 40 dkg friss zöldborsó

  • 1 db zsenge karalábé

  • 3 db közepes főzőhagyma

  • 2 fej friss fokhagyma (vagy 2 gerezd)

  • Fél csokor friss kapor vagy petrezselyemzöld

  • 2-3 ek teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 2 dl zabtejszín vagy tejszín

  • Só, sors, bio ételízesítő

  • 2 ek napraforgó olaj

1. Tisztítsd meg a zöldségeket: a sárgarépát kapargasd meg, a karalábét hámozd, a zöldborsót pucold meg.

2. Kis kockákra vágd fel a répát és a karalábét. Aprítsd fel a kaprot.

3. Aprítsd fel a főzőhagymát és közepes lángon dinszteld egy olyan lábosban, amiben nem ragad le.

4. Ha a hagyma megüvegesedett, add hozzá a kapor felét és a sárgarépát és gyakran kevergetve pirítsd egy pár percig. Add hozzá a karalábét és a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, a sót,borsot és az ételízesítőt.

5. Öntsd fel 3 dl vízzel és forrald, amíg a zöldségek megpuhulnak, de nem túl puhák.

6. A főzőléből merj ki egy merőkanál vizet és keverd el benne csomómentesen a lisztet.

7. Higítsd fel a rántást a zabtejszínnel és keverd a zöldségekhez. Keverd hozzá a maradék kaprot és rottyants egyet rajta.

8. Zöldségfasírttal, tükörtojással vagy sült hússal tálald.


396 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page