top of page
  • giventofly43

Átmenet


A jó időnek hála nem kellett elkapkodnunk az őszi munkálatokat. Olyan szépen fejlődtek a szabadföldön a növények, hogy nem volt szívünk felszámolni őket. Most azonban már nem halogathatjuk tovább a dolgot. A növényi maradványok összegyűjtése és komposztra hordása után talajelőkészítés, majd pihenés. Remélhetőleg a kert nagyobbik részén utoljára bolygatjuk komolyabban a talajt, mert áttérünk az állandó ágyásos művelésre. Ennek előnyeit hosszasan lehet sorolni, de a legfontosabb, hogy a talajélet sokkal intenzívebb lesz, ha nem cseréljük fel a talajrétegeket szántásssal, vagy egyébb durva beavatkozással. A jövő év biztosan tartogat meglepetéseket ebben az új rendszerben, de a talajnak biztos jó lesz :)

Ahol előrébb tartunk a talajelőkészítéssel, ott már megcsináltuk az ágyásokat, és kerülnek bele az áttelelő vetések. Itt éppen fokhagyma.

(A képekre kattintva, azok galériában, nagyobb méretben jelennek meg)

Ki kell használnunk a jó időt, és a lehető legtisztább állapotba kell hoznunk a fóliákat, mert hidegben is nő a tyúkhúr, és nem szeretnénk mínuszban gyomlálni.


58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page