top of page
  • giventofly43

És a fény világít a sötétségben... / And the Light Shineth in the Darkness...


(see English text below)

A héten már észrevehettük, hogy nagyon apró változás állt be a fényt illetően. Habár csak lassan hosszabbodnak a nappalok, igencsak közeledünk ahhoz a kritikus ponthoz, amikor zöldségeink növekedésnek indulhatnak. Még van egy kis idő, mielőtt erőteljes növekedést láthatunk a fóliákban, de már nagyon várjuk, hogy láthassuk is

A melegágyások első fele teljesen készen van, és el is kezdtük vetni az első korai hagymaféléket. Hamarosan zeller és salátafélék követik ezt a sorban, és jövő héten már komolyan elindul a vetési szezon.

Ösvényeket is kialakítottunk a gazdaságunk egy részén, ahol mindig egy mély sártenger alakul a telek és esős évszakok során. Erre a munkára mindig nehezen találunk időt, de ebben az enyhébb időben végre időt szántunk rá.

There is a just perceptable change in the light this week. Although the days only lengthen slowly, we are approaching a tipping point, when plants are really able to start growing. We still have a bit of time to go before we see strong growth in the tunnels, but we look forward to this. Meanwhile, the first section of the hotbed is completed, and this week we already made the first sowings of early onions. Celeriac and lettuce will follow soon, and by next week we will really start sowings with a vengence. Today we laid some pathing in an area which always becomes a muddy bog at this time of year. The kind of job it is difficult to find time for, but with the mild weather this week, we have been able to make a start on this.


214 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page