(English text below)
Hozzávalók:
Egy nagyobb fej zeller
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
egy fél fej lilakáposzta
0.3 kg répa
10 dkg spenót
fokhagyma, só, bors
napraforgóolaj
A zellert vékony rudakra vágjuk fel, olvasszuk fel a vajat. Öntsük a zeller a vajra, sózzuk és fedjük le, hagyjuk főni. Időnként kevergessük meg.
A vöröshagymát, lilahagymát felkockázzuk apróra és pirítsuk meg olajon.
A lilakáposztát, répát is felkockázzuk, és a pirított hagymára öntsük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha már jól megpuhult a répa, akkor keverjük bele a spenótot egészben, illetve adjunk hozzá fokhagymát is. Jól keverjük el.
Nagyon finom bármilyen gabonafélével, mi itt éppen quinoával fogyasztottuk.
Jó étvágyat!
Ingredients:
a medium sized celeriac
2 heads of onion
1 head of red onion
half a head of red cabbage
0.3 kg carrots
10 dkg spinach
garlic, salt and pepper
sunflower oil
First chop the celeriac into sticks. Melt the butter and pour in the celeriac sticks, sprinkle salt and pepper, and put a lid on. Stir occasionally to avoid burning.
Chop the onions and fry them in oil. Chop carrots and red cabbage into small chunks and put it onto the fried onions, stir well. Once the carrots soften, add in the spinach and the garlic. Stir well until the spinach softens, too. Salt and pepper as you like. It is delicious with any type of grain, this time we ate it with quinoa.
Enjoy the meal!