• giventofly43

Pasztinákkrémleves vöröslencsével / Parsnip Soup with Red Split Lentils


Nagyon gyors kaja, 20 perc alatt kész, és a gyerekeknek is nagyon ízlett, ami külön bónusz!

Hozzávalók:

0.5 kg pasztinák felkockázva

0.5 kg spenót

3 fej lila és vöröshagyma vegyesen felkockázva

300g vöröslencse

3-4 gerezd fokhagyma

Só, bors, fűszerek ízlés szerint

Pirítsuk meg a hagymát olajon / vajon. Keverjük hozzá a felkockázott pasztinákot, vöröslencsét. Jól keverjük el. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint (curry, gyömbér, chili, oregano stb). Öntsük fel vízzel annyira, hogy elfedje a zöldségeket.

Főzzük puhára, és keverjük bele a végén a spenótot, meg a fokhagymát.

Jó étvágyat!

This is a healthy fast food, ready in 20 mins, and the children loved it too, which is a bonus!

Ingredients:

0.5 kg parsnips

0.5 kg spinach leaves

3 pieces of red and violet onions

300 g red split lentils

3-4 cloves of garlic

salt and pepper, other herbs and spices you like

Toast the onions on butter / oil. Into this mix the cubed parsnips and red lentils. Stir well and put salt and other herbs you like (curry, ginger, chili, oregano are good choice). Pour in hot water till the veggies are covered.

Cook it till soft and mix in the spinach and garlic.

Enjoy!


0 megtekintés

Zsámboki Biokert 2020    Email: info@zsambokibiokert.hu