Hozzávalók:
300g Pinto bab beáztatva
4 db burgonya felkockázva
3 fej vöröshagyma
0.5 kg répa
Egy üveg lecsó vagy passata
Só, bórs, fűszerek
Kis almaecet
Áztassuk be a babot a főzés előtti éjszakára. Másnap kockázzuk fel a vöröhagymát, pirítsuk meg olajon, majd tegyük bele a babot, krumplit, sózzuk és öntsük fel az egészet forró vízzel. Főzzük egy jó órát, és keverjük bele a lecsót is. Fűszerezzük. Fedjük le, és időnként megkevergetve főzzük teljesen puhára a babot. Körülbelül másfél óra a főzési idő. Ez ugyan hosszú, de nem kell végig a tűzhely mellett álldogálni. Csak ne felejtkezzünk meg róla!
Kis almaecettel tálaljuk. Jó étvágyat!
Ingredients:
300g Pinto beans soaked the night before
4 pc of potatoes diced
3 head of red onions
0.5 kg of carrots
A jar of lecsó or passata
Salt, pepper and herbs
A dash of apple cider vinegar
Soak the beans the night before. On cooking day, chop the onions and fry them on a little oil. Then put in the beans and the diced potatoes. Salt well and pour boiling water on it. Put lid on and cook for about an hour. Stir in the lecsó or passata, and herbs in it and cook it till the beans completely soften, stirring occasionally. The whole of cooking time is about an hour and a half but no need to stand by the stove all the way through. Just don't forget about it!
It's really good with a dash of apple cider vinegar. Enjoy the meal.