(English text below)
Hozzávalók:
300g barnalencse (előző nap beáztatva)
2 fej vöröshagyma
0.4 kg sárgarépa
0.2 kg sóska
pár gerezd fokhagyma
pár újhagyma
só, bors, fűszerek
Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg egy kis olajon egy nagy tepsiben. Ehhez keverjük hozzá a felvágott sárgarépát kevergessük el. Majd öntsük hozzá a beáztatott lencsét és öntsük fel forró vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, fedjük le és hagyjuk, hogy a lencse megfőjön. Amint a lencse kész, a felcsíkozott sóskát és fokhagymát keverjük bele.
Újhagymával és joghurttal tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ingredients:
300g Brown Lentils (soaked the night before)
2 heads of Red Onions
0.4 kg Carrots
0.2 kg Sorrel leaves
few cloves of Garlic
some Spring Onions
Salt, Pepper and Herbs
Chop onions and fry in a little oil in a big pot. Let's mix in the chopped up carrots. After this pour in the pre-soaked lentils and pour boiling water on it, put salt and other herbs of your choice and put lid on. Let the lentils soften and cooked thoroughly. As soon as the lentils are ready, put in the sorrel (cut into ribbons) and garlic.
Sprinkle Spring Onions and yoghurt over it when serving.
Bon appétit!