(For English, see below)
Hozzávalók:
1 kg édeskrumpli vegyesen
4 fej lilahagyma
100 g gorgonzola
100 g kemény sajt
olívaolaj, só, bors és más fűszerek
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk nagyon apróra az édeskrumplit, lilahagymát és tegyük egy nagy tepsibe. Kockázzuk fel a gorgonzolát, majd ezt is tegyük a tepsibe, locsoljuk meg bőségesen olajjal, sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
Tegyük be a sütőbe egy jó másfél órára, időnként kevergessük meg, hogy ne égjen oda az édeskrumpli. Reszeljük le a kemény sajtot és szórjuk a zöldségekre, és hagyjuk kicsit ráolvadni a zöldségekre.
Salátával kiváló! Jó étvágyat!
Ingredients:
1 kg Sweet Potatoes
4 heads of Violet Onions
100g Gorgonzola
100 g and hard chees
olive oil, salt , pepper and other herbs you like
Preheat the oven to 180 degrees. Chop up the sweet potatoes and onions into tiny chunks and put them all in a large pan. Dice up the gorgonzola and put this into the veggies, pour oil over it, sprinkle salt and pepper and other herbs you like and mix well.
Put it into the oven for a good one and a half hour stirring occasionally so the veggies don't get burnt. Grate the cheese and sprinkle on the veggies and let it melt in the oven for about 10 mins.
It's delicious with salad! Enjoy.