top of page
  • giventofly43

A jótékony zöldtrágya / The Beneficial Green Manure


(For English see below)

Szépen haladunk a téli/tavaszi veteményesek felszámolásával és a nyári zöldségek kiültetésével. Még mindig sok a tennivaló, de jól haladunk a paradicsommal, uborkával, cukkinivel - a paprika- és padlizsánpalánták remélhetőleg jövő héten lesznek kiültetve.

Eközben visszavágtuk a mézontófűt, mely zöldtrágyaként funkcionált, hogy javítsa a föld termékenységét és kontrollálja a kártevőket a talajban. A zöldtrágyát követően zellert és szárzellert fogunk kiültetni. A zöldtrágya bármilyen növény lehet, melyet vissza tudunk forgatni a talajba, és nem mellesleg minél hosszabb ideig van takarva a talaj, annál jobban védjük a földet a talajeróziótól és lesz gazdagabb a talaj élővilága. A szerves anyagok a talaj mikrobáinak a tápanyaga, és a zöldtrágya használatával jelentősen emelkedik a szerves anyagok mennyisége.

Egészséges, életteli talaj - egészséges zöldségek!

Szedés

We are making progress with transitioning from the winter/spring crops in the polytunnels, to planting out the summer crops. Still lots to do, but we are making good progress with the tomatoes, cucumbers, courgettes with the peppers and aubergines to be planted out soon - hopefully some already next week.

Meanwhile, today we cut back the phacelia green manure, which we put in before the celeriac and celery to fertilise the ground and to control for root borne pests. Green manures are any crops sown to be turned back into the ground. Keeping the soil covered for as much of the year as possible prevents erosion and maximises life in the soil. Organic matter is food for the microbes in the soil, and using green manures is a good way to boost organic matter levels. Healthy soil life - healthy crops!

Zöldtrágya (mézontófű) kaszálása

65 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page