(For English, see below)
Hozzávalók:
Curryhez:
1 db sütőtök felkockázva, kimagozva
1 db nagy fej brokkoli virágaira szedve
Curry szósz (dm-ben kapható nagyon finom bio változat)
Paneerhez:
1 l teljes biotej
fél citrom kifacsart leve
Basmati rizshez:
400g rizs
paneer készítésből az egész savó
A felkockázott sütőtököt és brokkolit főzzük puhára egy kis vízzel és a curry szósszal, edény lefedve.
A paneerhez forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a citrom levét. Keverjük egy kicsit össze, és amint teljesen szétvált a savó és a paneer, vegyük le a tűzről. Egy muszlinanyagba, alatta legyen szűrő és egy nagy tál, öntsük bele az egészet. A paneer fennmarad az anyagban, várjuk meg, míg a savó teljesen kicsöpög. Majd a jól szorosan kössük össze a muszlinanyagot és tegyünk rá egy súlyt, hogy összeálljön teljesen a paneer. Képekkel illusztrálom, hogy érthetőbb legyen.
A megmaradt savóval főzzük meg a basmati rizst.
Jó étvágyat!

Ingredients:
For the Curry:
1 small pumpkin deseeded and diced
1 big head of Broccoli into florets
Curry sauce (there is a really good, organic sauce available in dm stores)
For the Paneer:
1 l of whole milk
juice of half a lemon
For Basmati rice:
300-400g Rice
Left over whey from paneer
Cook the veggies in a bit of water and the curry sauce with lid on until soft.
For the paneer - bring milk to the boil and then add the lemon juice, stirr occasionaly. Once the milk has separated pour it into a muslin cloth - a sieve and a big bowl underneath catching the whey. Let it drain completely. After that, squeeze the remaining liquid out and string the muslin cloth together forming a ball and put some weight on it so it gets compacted. See the photos for easier understanding.
Cook the Basmati rice in the whey instead of water - it gets very nutritious and delicious that way.
Enjoy!