top of page

Currys sütőtök brokkolival, Basmati rizzsel és Paneer sajttal megszórva / Pumpkin and Broccoli Curry

giventofly43

(For English, see below)

Hozzávalók:

Curryhez:

1 db sütőtök felkockázva, kimagozva

1 db nagy fej brokkoli virágaira szedve

Curry szósz (dm-ben kapható nagyon finom bio változat)

Paneerhez:

1 l teljes biotej

fél citrom kifacsart leve

Basmati rizshez:

400g rizs

paneer készítésből az egész savó

A felkockázott sütőtököt és brokkolit főzzük puhára egy kis vízzel és a curry szósszal, edény lefedve.

A paneerhez forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a citrom levét. Keverjük egy kicsit össze, és amint teljesen szétvált a savó és a paneer, vegyük le a tűzről. Egy muszlinanyagba, alatta legyen szűrő és egy nagy tál, öntsük bele az egészet. A paneer fennmarad az anyagban, várjuk meg, míg a savó teljesen kicsöpög. Majd a jól szorosan kössük össze a muszlinanyagot és tegyünk rá egy súlyt, hogy összeálljön teljesen a paneer. Képekkel illusztrálom, hogy érthetőbb legyen.

A megmaradt savóval főzzük meg a basmati rizst.

Jó étvágyat!

Ingredients:

For the Curry:

1 small pumpkin deseeded and diced

1 big head of Broccoli into florets

Curry sauce (there is a really good, organic sauce available in dm stores)

For the Paneer:

1 l of whole milk

juice of half a lemon

For Basmati rice:

300-400g Rice

Left over whey from paneer

Cook the veggies in a bit of water and the curry sauce with lid on until soft.

For the paneer - bring milk to the boil and then add the lemon juice, stirr occasionaly. Once the milk has separated pour it into a muslin cloth - a sieve and a big bowl underneath catching the whey. Let it drain completely. After that, squeeze the remaining liquid out and string the muslin cloth together forming a ball and put some weight on it so it gets compacted. See the photos for easier understanding.

Cook the Basmati rice in the whey instead of water - it gets very nutritious and delicious that way.

Enjoy!


58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page