top of page
  • giventofly43

Az amerikai fiatalok / The American Youngsters


(For English, see below)

A héten a legjobb programunk volt, hogy meglátogattak minket a Magyar Jogok Alapítványától. Ez már a hatodik év, hogy egy nagy csoport amerikai jön hozzánk a gazdaságot meglátogatni, esti étkezséssel egybekötve. A fiatalok mind magyar leszármazottak, akik kiköltöztek az Amerikai Egyesült Államokba. Az alapítvány ösztöndíjat ajánlj fel fiatal amerikaiaknak, hogy két hétre Magyarországra jöjjenek és megismerjék gyökereiket. Ugyan nem dolgoztak kinn a földeken, de kaphattak egy képet arról, hogy milyen a magyar vidéki falusi élet és kicsit tanulhattak arról is, hogy hogyan kell biozöldségeket termeszteni.

Örömmel látjuk a fiatalokat a gazdaságban , mivel ez mindig egy örök probléma, hogy hogyan lehet vonzóvá tenni a mezőgazdálkodást az ambiciózus fiatalok számára. Ha sikerül nekünk bemutatni egy működő, kicsi biogazdálkodási modellt, reméljük, hogy ez elgondolkodtatja a fiatalokat.

Nagyon szerencsések voltunk a héten is, mivel újra jöttek francia önkéntesek a farmra, dolgoztak velünk egy napot. Logan hívja őket hozzánk, nagyon jó munkát végeztek a Hokkaido tök-ágyás gyomlálásával és a fokhgyma-ágyások talajának lazításával. hogy jövő héten felszedhessük őket.

Üdvözöl

a Zsámboki Biokert csapata

Palacsinta-lakoma az amerikai fiataloknak / Pancake-feast for the Americans

This week one of the highlights was a vist by the Hungarian Human Rights Foundation. This is the sixth successive year that we have had a large group of Americans visit the farm for a tour and an evening meal. The young people are all descendents of Hungarians who moved to the USA. The foundation offers bursuries to young Americans to come and spend 2 weeks getting to know Hungary, and getting in touch with their roots. Although then don't get down and dirty in our soil, they do get an impression of life in a Hungarian village, and learn something about the way organic vegetables are grown.

We always like getting young people onto the farm, as it is a serious issue, how to attract ambitious young people into agriculture. If we can demonstrate a model of a successful , small -scale organic enterprise, we hope it can get young minds thinking. We were lucky again this week to have 3 young French guys volunteering on our farm for a day. Logan encourages them to come - they did a fantastic job this week of weeding the Hokkaido squash and loosening the garlic crop in the ground, ready for the harvest this coming week.

Best wishes

Zsámboki Biokert Team

Zsámbok este / Zsámbok at nighfall


66 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page