• giventofly43

Az amerikai fiatalok / The American Youngsters


(For English, see below)

A héten a legjobb programunk volt, hogy meglátogattak minket a Magyar Jogok Alapítványától. Ez már a hatodik év, hogy egy nagy csoport amerikai jön hozzánk a gazdaságot meglátogatni, esti étkezséssel egybekötve. A fiatalok mind magyar leszármazottak, akik kiköltöztek az Amerikai Egyesült Államokba. Az alapítvány ösztöndíjat ajánlj fel fiatal amerikaiaknak, hogy két hétre Magyarországra jöjjenek és megismerjék gyökereiket. Ugyan nem dolgoztak kinn a földeken, de kaphattak egy képet arról, hogy milyen a magyar vidéki falusi élet és kicsit tanulhattak arról is, hogy hogyan kell biozöldségeket termeszteni.

Örömmel látjuk a fiatalokat a gazdaságban , mivel ez mindig egy örök probléma, hogy hogyan lehet vonzóvá tenni a mezőgazdálkodást az ambiciózus fiatalok számára. Ha sikerül nekünk bemutatni egy működő, kicsi biogazdálkodási modellt, reméljük, hogy ez elgondolkodtatja a fiatalokat.

Nagyon szerencsések voltunk a héten is, mivel újra jöttek francia önkéntesek a farmra, dolgoztak velünk egy napot. Logan hívja őket hozzánk, nagyon jó munkát végeztek a Hokkaido tök-ágyás gyomlálásával és a fokhgyma-ágyások talajának lazításával. hogy jövő héten felszedhessük őket.

Üdvözöl

a Zsámboki Biokert csapata

This week one of the highlights was a vist by the Hungarian Human Rights Foundation. This is the sixth successive year that we have had a large group of Americans visit the farm for a tour and an evening meal. The young people are all descendents of Hungarians who moved to the USA. The foundation offers bursuries to young Americans to come and spend 2 weeks getting to know Hungary, and getting in touch with their roots. Although then don't get down and dirty in our soil, they do get an impression of life in a Hungarian village, and learn something about the way organic vegetables are grown.

We always like getting young people onto the farm, as it is a serious issue, how to attract ambitious young people into agriculture. If we can demonstrate a model of a successful , small -scale organic enterprise, we hope it can get young minds thinking. We were lucky again this week to have 3 young French guys volunteering on our farm for a day. Logan encourages them to come - they did a fantastic job this week of weeding the Hokkaido squash and loosening the garlic crop in the ground, ready for the harvest this coming week.

Best wishes

Zsámboki Biokert Team


0 megtekintés

Zsámboki Biokert 2020    Email: info@zsambokibiokert.hu