top of page
  • giventofly43

Itt van az ősz, itt van újra... / Autumn has arrived again


(See English below)

Megjelentek az ősz első jelei. A forró nyári napok még egy hétig nehezítették meg napjaink augusztus 20-a után - általában augusztus végén mindig egy kicsit hűvösebb lesz a idő. Most a szeptemberi eleji lehűlés intenzívebb volt. Csapatunk és palántáink számára is nagy megkönnyebbülés volt a lehűlés, mivel már minden kezdett túl forró lenni. Az elmúlt hetekben sok problémánk adódott a csírázással és a leveles veteményeseinkkel. A héten nagyon sokat vetettünk és újra vetettük a salátaféléket. Jóllehet most még nagyon szegényes a salátafélék kínálata nálunk, reméljük, hogy 2-3 hét múlva már mindenben fogunk bővelkedni!

Szeptemberi harmat / Dew in September

The first signs of autumn are with us. The really hot weather stayed with us for a week beyond 20th August (we often experience a drop of a few degrees in temperature at the end of August), however, the change in temperature which came with the start of September was dramatic.

For our team in the garden and also for the plants, the drop in temperature has come as a big relief, as things were definitely starting to get over-heated. Over the last few weeks we have been experiencing a lot of difficulties with the germination and survival of our crops, especially the leafy ones. This week we put in a big effort to re-sow a lot of our salad crops, so although right now we have a bit of a gap in our baby-leaf production we hope within 2-3 weeks to be back in full production.

Készül a kerítés / New fence under construction


29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page