top of page
  • Matthew & Kata

Bemutatkozunk: Interjú Leventével

Új csapattagunkat mutatjuk most be, aki már három hónapja van velünk.


Zsámboki Biokert (ZsBK): Szia Levente! Üdv itt a Biokertben. Mesélj egy kicsit magadról, hogy találtál ránk?


Levente (L): A természetközeli gondolkodásmód már gyerekkoromban gyökeret vert, Nógrád megyében a családdal rengeteg kerti munkát végeztünk, amit nagyon élveztem. Már akkor tudtam, hogy ezzel szeretnék majd fogalkozni a jövőben. Waldorf szellemiségben nevelkedtem, Waldorf óvodába, illetve iskolába jártam, ahol is a kertészeti gyakorlat szintén nagyon megfogott. Sok zöldséget dolgoztunk fel helyben, amit télen elfogyasztottunk. A gödöllői Szent István Egyetemen végeztem el az alapképzést, jelenleg a mesterképzést végzem ökológiai gazdálkodási mérnökként. Az egyetemi évek alatt szépen kialakult egy elméleti tudás, de nagyon hiányzott nekem a tanultak gyakorlatba ültetése. Mivel a Zsámboki Biokert viszonylag közel van lakóhelyemhez és Matthew személye is ismert a Gödöllői Babatvölgyi Tangazdaságból, ezért jelentkeztem itt nálatok.


ZsBK: Köszönöm. Mi az, ami számodra kihívás jelent?


L: A Biokert komplexitása révén az összefüggések, a sok részfeladat átlátása, az ok-okozati viszonyokra való rálátás még folyamatban van. Időre van szükségem, hogy ezeket integráljam. Bizonyos részfeladatokat már nagyon jól el tudok végezni, de még rengeteg tanulnivaló vár rám.


ZsBK: Igen, ettől izgalmas a hely! Mi az, amit a legjobban szeretsz?


L: Nagyon élvezem a sokféle állat jelenlétét, a biodiverzitást. Ez a sokféleség a csapatban is megjelenik, rengeteg az önkéntes a világ minden tájáról. Kiváló alkalom nekem angoltudásom tökéletesítésére is. Nagyon tetszik az is, hogy saját magunknak termeljük meg a betévőt, és ezt az értéket tovább tudjuk adni leszármazottainknak. A biológiai körforgás is nagyon szépen megjelenik a Biokertben, például felhasználjuk a trágyát a földeken, a föld megtermeli az állatok számára a takarmányt.


ZsBK: Köszönöm. Mi a célod, mit szeretnél elérni?


L: Célom egy saját biogazdaság létrehozása, ahol az emberek és az állatok együttműködnek egymással, harmóniában a természettel.


ZsBK: Köszönöm az interjút, köszönjük, hogy csatlakoztál csapatunkhoz! Reméljük, hogy meg tudjuk adni neked itt az alapokat, hogy elérhesd céljaidat!

150 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page