top of page
  • Matthew & Kata

Biodiverzitás / Biodiversity

(For English, see below)


A héten húsvétre készülődvén nagyon sok lágyszárú évelő virágot ültettünk ki, hogy erősítsük a biodiverzitást a kertben.


Virágültetés

Főleg olyan növényeket választottunk, amelyeket különösen szeretnek a méhek és más jótékony rovarok. Minél sokfélébb a növényzet, annál változatosabb a talaj- és rovarélet a gazdaságban. Ezzel változatossággal a stabilitás és a gazdaság ökológiai rendszere is megerősödik. A jótékony rovarok bevonzásával ellensúlyozzuk a különböző kártevők és betegségek elterjedését - és nem utolsósorban szemet gyönyörködtető is lesz a kert! Az évelők tavaszi kiültetése nagyon jó összhangban van az őszi faültetéssel, így lesz nagyobb, szebb és változatosabb az élet a gazdaságban.



For Easter this week, we have planted out a lot of herbaceous perennial plants in the garden this week to encourage biodiversity in the garden.  More specifically, we have selected flowers and plants with are all attractive to beneficial insects and pollinators.  The more varied the plant life in the garden the more varied also the soil and insect life.  With this variety comes stability and robustness in the ecology of the garden system.  By encouraging beneficial insects, pollinators and predators we can develop more of a balance with pests and diseases - as well of course as making our garden more beautiful!  The perennial plantings complement the autumn tree plantings we made, to create more life, beauty and more diversity in the garden.



79 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page