top of page
  • Matthew & Kata

Cukkini-tagliatelle paradicsomos szószban / Courgette-Tagliatelle with Tomato Sauce

(For English, see below)


Spagetti helyett a cukkinit szalagozzuk fel, így úgyanúgy fel tudjuk tekerni villára a cukkinit, mintha tészta lenne - ettől lesz különleges az étel. A gyerekek nagyon élvezték !


Hozzávalók:

1 kg cukkini

pár darab hagyma/salátahagyma

1 üveg Passata

Kis brokkoli, padlizsán, friss répa... ami éppen van kéznél

friss bazsalikom

friss fokhagyma

só, bors

sajt


Kockázzuk fel a hagymát, pirítsuk le egy kis olajon. Szalagozzuk fel a cukkinit sajtszeletelővel vagy krumplihámozóval, vágjuk fel az összes zöldséget apróra.

A megpirított hagymára dobjuk rá a felkockázott zöldségeket, kivéve a cukkinit. Pirítsuk meg ezt is, majd adjuk hozzá a passatát, a fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Jól keverjük el. Végül adjuk hozzá a felszalagozott cukkinit, bazsalikomot. Ezeket is jól keverjük el. Főzzük addig, míg a cukkini is meg nem puhul egy kicsit.

Reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!Instead of spaghetti we used courgettes as ribbons, thus we could spin them onto our forks the same way we do with spaghetti - that's the uniqueness of this dish. The children loved it, too!


Ingredients:

1 kg courgettes

a few heads of red onions/salad onions

1 jar of passata

a little bit of broccoli florets, aubergines, fresh carrots... whatever you have in your larder

fresh basil

fresh garlic

salt and pepper

cheese


Dice all onions and fry in a bit of oil. Slice up all the courgettes with a potato peeler or cheese grater, chop all vegetables into small pieces. Add the vegetables to the frying onions except for the courgettes. Cook them and add passata, garlic, salt and pepper. Mix them well together. Finally, add the courgette ribbons till they become soft.

Serve with grated cheese.

Enjoy!

125 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page