top of page
  • Matthew & Kata

Egy biokertész nyaralni megy...

Mikor mennek nyaralni a biokertészek? Sokan el se mennek, de ez általában visszaüt. Mindig egy nagy kihívás megtalálni az egyensúlyt a munka és a szabadidős feltöltődés, a család és a barátok háromszögében. Most hétvégén Kata és én elszabadultunk a Tánczos család bioszőlészetébe Zánka közelében a Balaton-felvidéken. Kata nővére a Tánczos család nagyon régi barátja, így ő is besegít náluk a nyáron. Nem mellesleg hűséges vásárlóink voltak a biodobozrendszerünkben, amíg még Budapesten laktak. De az elmúlt 8 évben szépen felépítették családi vállalkozásukat vidéken. Nagyon inspiráló látni, ahogy egy álom (egy budapesti informatikus álma), egy családi vállakozás szárnyra kap - nem meglepő, amilyen minőséget tudnak biztosítani különleges boraikkal! Ha a Balaton környékén jártok - látogassátok meg őket egy borkóstolóra!

Míg ott voltunk, röviden kikérdeztük őket tapasztalataikról:


Zsámboki Biokert (ZsBk): Miért döntöttetek a bio szőlészet/borászat mellett?

Tánczos Zoltán (TZ): Egész egyszerűen nagyon szeretem a borokat! Különösen a minőségi, különleges borokat. Másfelől meg dolgozni a talajjal, a földdel és valami kézzelfoghatót letenni az asztalra ezzel, az nagyon sokat jelent nekünk.


ZsBk: Ti valóban egy családi gazdálkodás vagytok, nem csak a nukleáris családod, hanem a testvéreid is veled dolgoznak. Ez hogy alakult így?

TZ: Tesvéreim segítsége gyakorlatilag megmentett minket. Először csak a szőlő betakarításával segítettek nekünk, időközben komolyan elkezdte őket érdekelni a munka, a borászat. Most már függünk tőlük - a project egyre nagyobb lesz így.


ZsBk: Hol szeretnél lenni öt év múlva?

TZ: Ugyanúgy, ahogy most vagyunk - csak stabilabban. Nagyon várjuk azt az időszakot, amikor nem kell újabb és újabb épületeket, dolgokat felépíteni, és a vállalkozás kényelmesen fedezi minden szükségletünket. Szeretnénk a termékek optimalizálására fókuszálni.


ZsBk: Kívánunk nektek sok szerencsét és kitartást a vállalkozásotokban - úgy tűnik, jó irányba haladtok! Köszönjük a kis interjút!

TZ: Szívesen.119 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commenti


bottom of page