top of page
  • Matthew & Kata

Hűtőházból melegház / From Fridge to Propagation Greenhouse

(For English see below)


A héten nagyon erős szelek jártak, ami komolyan aggasztott minket. De szerencsére megúsztuk minden kár nélkül! Képzeljétel el a fóliát nagy, erős szélben, az olyan mintha a nyílt tengeren vitorláznánk egy viharban. A szél fúj, a keretek csikorognak/nyikorognak és minden állandó mozgásban van. Jóllehet, nem úgy mint a tengeren, veteményesünk biztonságosan gyökeret vertek a talajban és mi sem tervezünk elvitorlázni sehova.

A melegágyás a vártnál lassabban melegszik fel így újra átforgattuk a trágyát, hogy több oxigén érje és hozzáadtunk még szalmát is - reméljük, hogy ez már tényleg beizzítja a folyamatokat! Így lesz nagy hely az elvetett magoknak és palántáknak. Időközben a kishűtőt üzemeltettük be melegháznak, ami nagyon jól működik, nagyon jól szigetel.

The winds this week have caused us a bit of worry, but thankfully no damage.  If you want to imagine a polytunnel in high winds, imagine a sailing clipper on the high seas in a storm.  The wind blows, the frame creaks, everything seems to move.  However, unlike at sea, our crops are rooted in the ground, and we are not planning to sail off anywhere.  The hotbed we set up last week for some reason has been slow to heat up, so this week we are turning the bed over to introduce more oxygen and mix in extra straw - we trust this will get the hot bed to heat up, and we can get started with our seedlings. In the meanwhile we have converted the small fridge into a propagation greenhouse with great success. It keeps warmth well, insulates perfectly.

69 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page