top of page
  • Matthew & Kata

Hagyma Bhajis mentás joghurtszósszal / Onion Bhajis with minthy Yoghurt Sauce

(For Englis, see below)


Már nagyon untuk az ugyanolyan ízeket a mindennapokban. Valami másra, szokatlanra vágytunk. (Legalábbis Matthew biztos!) Mit csináljon a feleség? Hm...

Amikor Angliában éltünk, akkor sokszor ettünk indiai kaját, és ránk maradt sok eladhatatlan vöröshagyma is így a szezonja végén, amit valahogy fel kellett használnunk. Így alakult, hogy hagyma bhajit csináltunk. A bbc Good Food receptje alapján inspirálódtunk ennek elkészítésére. Lányunk mondta, hogy olyan, mintha étteremben ettünk volna!


Hozzávalók:

kb 0.7 kg vöröshagyma hámozva, felszeletelve

300g liszt

2 db tojás (kihagyható)

víz

kis só

garam massala

curry

0.4 l napraforgóolaj

A szószhoz joghurt, mentalevél és fokhagyma


A felszeletelt hagymát áztassuk be egy nagy tál vízben.

A lisztet a két tojással, sóval, garam massalával és curry-vel keverjük össze, fokozatosan hozzáadva a vizet. Botmixerrel keverjük teljesen simára. Addig adjunk hozzá vizet, amíg egy sűrű, de folyékony tesztát nem kapunk. Öntsük le a vöröshagymáről a vizet és

keverjük jól el a tésztában. Hevítsük fel a napraforgóolajat egy kisebb, magas falú edényben. Amint elég forró lesz az olaj, tegyük bele hagymakeverék gombócokat egy evőkanállal. (Nagyon óvatosan, mert kifröcsennhet a forró olaj!) Süssük aranybarnára. Addig ismételjük, míg el nem fogy a hagymakeverék.

A szószhoz a joghurtba szórjuk bele a friss, apróra vágott mentaleveleket és pár gerezd fokhagymát és sót. Jól keverjük össze. Ebbe koriandert, petrezselymet vagy zsályát is tehetünk a menta helyett.

Egy nagy adag salimix-szel tálaljuk.

Jó étvágyat!


(a burgonya a képen még az előző étkezésből maradt, azért nincs a recepten)


We have been getting really bored with all the same flavours and dishes in our everyday life. We wanted something different, something unusual. (At least Matthew definitely did!) What should the wife do? Hm...

When we lived in the UK we usually ate Indian and really loved it. We have also been swamped with lots of unsaleable red onions being the end of the season for it. We had to make do with them. That's how I got the idea to cook onion bhajis. I've been inspired by the bbc Good Food recipe. Our daughter said it was like eating in a restaurant. It's been a treat!


Ingredients:

kb 0.7 kg red onions peeled and sliced

300g flour (we didn't have gram flour - we used wholewheat and worked out just fine)

2 pcs of eggs

water

salt

garam massala

curry

0.4 l sunflower oil

Yoghurt, salt and fresh mint leaves for the sauce.


Soak the onions in a big bowl of water. Mix up the flour, eggs, salt and the spices. Add in the water and mix it with a blender until smooth and a somewhat thick batter. Drain the onions then mix in to the batter well. Heat up the oil in a deep pan and put a few tablespoons of onion batter into it. (Be careful here as the oil can get very hot!). Fry till golden brown turning once in a while.

Mix the freshly cut mint leaves, few cloves of garlic and salt into the yoghurt. Instead of mint you can use coriander or sage or parsley greens.

Serve this with salad mix.

Enjoy!

(The potatoes on the photos are a leftover from the dish before that's why it's not listed in this recipe)



232 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page