top of page
  • Matthew & Kata

Hűvös tavasz a kertben / Cool Spring in the Garden

(For English, see below)


Őrült elfoglaltak vagyunk, (mint mindig ilyenkor a szezon elején!). A szabadföldi ágyások majdnem mind be vannak vetve vagy palántázva és a legtöbb veteményes nagyon szépen fejlődik. A héten sokat gyomláltunk és kapáltunk a friss ágyásokon. Hogy kordában tudjuk tartani a gyomnövényeket, a kapálás megfelelő időzítése elengedhetetlen.



Már készülünk az első paradicsom-, padlizsán- és paprikapalátnák kiültetésére is. Ez a tavasz kicsit hűvösebben indult, (aminek Matthew nagyon örül!) de ez azt jelenti, hogy ezek a palánták kicsit lassabban fejlődnek, mint az előző években.


It has been a busy week (as every week is at this time of year!).  Our outside beds are nearly all sown or planted, and most crops are developing nicely.  This week we have had a blitz on the hoeing and weeding of emerging crops.  To keep on top of the weeds throughout the season, timely hoeing is essential.  We are also preparing for planting out tomatoes, peppers and aubergines in the tunnels.  This spring is cooler this year than most (which suits me just fine!), but it means that the tomatoes and pepper plants are developing a little slower than most years.


41 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page