top of page
  • Matthew & Kata

Kata "Pásztorpitéje" / Kata's Shepherd's Pie

(For English see below)


Ez egy klasszikus angol étel, melyet most vegetáriánus változatban készítettünk el, és Kata kicsit megbolondította savanyúkáposztával. Nagyon finom lett!


Hozzávalók:

1 kg burgonya

egy csomag zsálya - lehet oreganó, majoranna vagy más zöldfűszer is

500g barnalencse

1 üveg savanyúkáposzta

só, bors

Kis sajt


Főzzük meg a burgonyát sós vízben, majd ha ez kész, hámozzuk meg, szórjuk bele a választott zöldfűszerünket és törjük össze alaposan, hogy pürévé váljon. Szoktam egy kis vajat is hozzátenni, hogy krémesebb legyen. A barnalencsét főzzük puhára sós vízben. Amint kész a lencse, öntsük át egy sütőtepsibe. A tetejére terítsük szét a svanyúkáposztát majd annak a tetejére meg kenjük szét a krumplipürét. Szórjunk rá reszelt sajtot, majd süssük meg a sütőben addig, míg a sajt rá nem olvad, aranybarna nem lesz. Jó étvágyat!



This is a classic british dish, which was prepared vegetarian and Kata has added sauerkraut to make it special. It was very delicious!


Ingredients:

1 kg potatoes

1 bunch of sage - could be any other green herb (oregano, majorjam, rosemary...

brown lentils

1 jar of sauerkraut

salt and pepper

little bit of cheese


Cook potatoes in salted water and peel afterwards. Sprinkle in the green herbs you have chosen and mash it well. I would add a bit of butter to make it creamy. Cook the brown lentils as well. Once it's cooked, transfer and spread around the bottom in a baking tray. Spread the sauerkraut next and lastly the mashed potatoes evenly. Finally, sprinkle grated cheese on top and bake in the oven until cheese is melted and golden brown. Enjoy!








296 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page