top of page
  • Matthew & Kata

Konferencián voltunk

Tegnap a Zsámboki Biokertbe látogatott 50 nemzetközi agroökológiai gazdálkodó, kutató, diák, politikus stb., akik mindannyian részt vettek a Nemzetközi Agroökológiai Fórumon (konferencián), amelyet ezen a héten tartottak Gyöngyösön, és amelyre Európa-szerte érkeztek emberek, hogy megosszák egymással ötleteiket, tapasztalataikat és meglátásaikat arról, hogyan lehet továbblépni és bővíteni az agroökológiai mozgalmat.

Az agroökológiai gazdálkodás magában foglalja a biogazdálkodást, és sok tekintetben hasonlít a regeneratív gazdálkodáshoz, de ez egy szélesebb körű gazdálkodási mozgalom, amelynek erős gyökerei vannak Dél-Amerikában, Afrika és Ázsia egyes részein, valamint a déli országokban. Az agroökológia 10 gyakorlatias, működő alapelvre épül - részletes leírásért nézd meg a FAO linkjét. (Sajnos nem találok magyar fordítást ehhez a cikkhez, csak angolul elérhető).

Matthew, Logan és Csaba mindannyian részt vettek a fórumon, és Logan Matthewval közösen tartott egy workshopot az önszerveződő élelmiszerrendszerek kihívásairól és lehetőségeiről, a Zsámboki Biokert és a korábbi helyi élelmiszer-kezdeményezéseink hosszú távú tapasztalatai alapján.


56 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page