top of page
  • Matthew & Kata

Paradicsomos vöröslencse mentával / Red Split Lentils with Tomatoes and Mint

(For English, see below)


Nagyon egyszerű, gyors, mégis különleges ízvilágú egytálétel. Ha nincs kedvünk főzni, de valamit enni kell, akkor ajánlom. Nem igényel túl sok időt, se munkát, csak arra figyeljünk, hogy a lencse ne égjen oda. Egyébként elrontani nem nagyon lehet.


Hozzávalók:


1 db édes fehér salátahagyma

fél kg puha paradicsom

1 db citrom leve

fél csokor menta

pár gerezd fokhagyma

fűszerek (garam masala), só, bors

olívaolaj


Szeleteljük fel a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a vöröslencsét is, fedjük le. Időnként keverjük meg, és adjunk hozzá vizet, amennyit felvesz, ne túl sokat, mert a paradicsom is levet ereszt, ahogy fő. Ahogy a lencse megfő, adjuk hozzá a mentát és a citromlevet, a fedőt vegyük le. Keverjük el, míg kicst összesűrűsödik a lencse.

Jó étvágyat!


This is a very simple, quick recipe which tastes rather unique. If you really don't want to cook but need something to eat this is one recipe to go for. This does not require much time or work, just take care of not burning the red lentils. Otherwise you can't go wrong with this.


Ingredients:


1 pc sweet salad onion

0.5 kg soft, ripe tomatoes

1 pc lemon

half a bunch of fresh mint

few cloves of garlic

spices (garam masala), salt and pepper

olive oil


Slice all vegetables, fry the onions and garlic in a little oil. Add tomatoes and spices, stir well. Add the red lentils, put lid on. Take care with stirring and adding a little bit of water, but not too much as tomatoes release a lot of liquid while cooking. Once you see the lentils cooked, take lid off and add the chopped mint and lemon juice. Stir well till it becomes thick, a few minutes. Enjoy!

102 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page