• Matthew & Kata

Pizzaaaa / Pizzaaaa

(For English, see below)


Hozzávalók:

Tésztának:

500g teljes kiőrlésű és fehérliszt fele-fele arányban

fél csomag friss élesztő

2 evőkanál olívaolaj

1 kiskanál cukor

1 kiskanál só


Feltétnek:


Zsámboki Paradicsomsűrítmény és/vagy darabos paradicsom

Pár gerezd fokhagyma

2 fej lilahagyma

1 db póré

3-4 db sárgarépa

Mozzarella, gorgonzola és más sajtok, amiket szerettek

Só, bors


Az élesztőt futtassuk fel kézmeleg cukros vízben. Majd ezt öntsük rá a lisztre egy tálban, adjuk hozzá a sót és az olívaolajat. Jól keverjük össze, szükség esetén adjunk hozzá még vizet és olajat. Majd takarjuk le és hagyjuk pihenni egy félórát.

Időközben vágjuk karikákra a zöldségeket, a sajtokat karikázzuk vagy reszeljük le.

Egy olajozott, kerámia (vastag falú - ebben sokkal jobban átsül) edényben nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vékonyra. Kenjük meg a paradicsomsűrítménnyel/darabos paradicsommal.

Majd szórjuk meg a zöldségekkel, végül a sajtokkal és sózzuk, borsozzuk igény szerint.

Az előmelegített sütőben (180 fok) süssük meg aranybarnára, kb. 20 perc, félóra.

Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!





Ingredients:

For the dough:

500g flour (wholeground and fine half/half)

half a packet of fresh yeast

2 Tbsp Olive oil

1 tsp Salt

1 tsp Sugar


For the toppings:

Zsámboki Tomato Paste and/or chopped tomatoes

A few cloves of garlic

2 heads of Purple Onions

1 pc Leek

3-4 pcs Carrots

Mozzarella, gorgonzola and other cheeses you like

Salt and pepper to taste


Prepare the yeast in a sugary, lukewarm water. Pour this over the flour, add olive oil and salt and mix well - adding more water and oil if needed. Cover and leave for half an hour.

In the meanwhile slice up all the veggies, grate the cheese. In a well oiled ceramic baking tray (quite thick - the pizza will cook evenly and be crisp in it) spread out the dough about 1 cm thick. Spread tomato paste on top, scatter the veggies evenly and sprinkle salt and pepper.

In a preheated oven (170 C) bake till golden brown, about 20-30 mins.

Serve with salad. Enjoy!

34 megtekintés

Zsámboki Biokert 2019     Contact Us: info@zsambokibiokert.hu