(For English, see below)
Hozzávalók:
Tésztának:
500g teljes kiőrlésű és fehérliszt fele-fele arányban
fél csomag friss élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
Feltétnek:
Zsámboki Paradicsomsűrítmény és/vagy darabos paradicsom
Pár gerezd fokhagyma
2 fej lilahagyma
1 db póré
3-4 db sárgarépa
Mozzarella, gorgonzola és más sajtok, amiket szerettek
Só, bors
Az élesztőt futtassuk fel kézmeleg cukros vízben. Majd ezt öntsük rá a lisztre egy tálban, adjuk hozzá a sót és az olívaolajat. Jól keverjük össze, szükség esetén adjunk hozzá még vizet és olajat. Majd takarjuk le és hagyjuk pihenni egy félórát.
Időközben vágjuk karikákra a zöldségeket, a sajtokat karikázzuk vagy reszeljük le.
Egy olajozott, kerámia (vastag falú - ebben sokkal jobban átsül) edényben nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vékonyra. Kenjük meg a paradicsomsűrítménnyel/darabos paradicsommal.
Majd szórjuk meg a zöldségekkel, végül a sajtokkal és sózzuk, borsozzuk igény szerint.
Az előmelegített sütőben (180 fok) süssük meg aranybarnára, kb. 20 perc, félóra.
Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ingredients:
For the dough:
500g flour (wholeground and fine half/half)
half a packet of fresh yeast
2 Tbsp Olive oil
1 tsp Salt
1 tsp Sugar
For the toppings:
Zsámboki Tomato Paste and/or chopped tomatoes
A few cloves of garlic
2 heads of Purple Onions
1 pc Leek
3-4 pcs Carrots
Mozzarella, gorgonzola and other cheeses you like
Salt and pepper to taste
Prepare the yeast in a sugary, lukewarm water. Pour this over the flour, add olive oil and salt and mix well - adding more water and oil if needed. Cover and leave for half an hour.
In the meanwhile slice up all the veggies, grate the cheese. In a well oiled ceramic baking tray (quite thick - the pizza will cook evenly and be crisp in it) spread out the dough about 1 cm thick. Spread tomato paste on top, scatter the veggies evenly and sprinkle salt and pepper.
In a preheated oven (170 C) bake till golden brown, about 20-30 mins.
Serve with salad. Enjoy!
Comments