top of page
  • Matthew & Kata

Póréhagymás-szerecsendiós Quiche

Mit együnk ilyenkor tél vége fele, ha szezonálisan szeretnénk táplálkozni? A sok gyökérzöldséges-almás saláta időnként már kezd unalmas lenni, most egy nagyon laktató, egyszerűen elkészíthető recepttel jövünk. A póréhagyma remekül beszívja a tojásos öntetet, nagyon finom lesz így a zöldség. A fűszerezéssel bátran kísérletezzünk, jó hozzá curry, vagy klasszikus mediterrán fűszerek pl. oregano, rozmaring, bazsalikom...


Hozzávalók:


Tésztához:

0.3-0.5 kg 80% fehér 20% teljes kiőrlésű liszt

120 g vaj/zsír (lehet mangalica, kacsa bármi, ami kéznél van)

kis víz a tésztához, hogy összeálljon


Töltelékhez:

2 db póréhagyma 0.5 cm-s tallérokra szeletelve

1 db közepes vöröshagyma vékonyra szeletelve

2 db közepes lilahagyma vékonyra szeletelve


3-4 db tojás

3 dl tej, vagy amennyi kell

egész szerecsendió

só, bors


Elkészítés:

A lisztet, sót keverjük össze, majd a vajat kockázzuk bele, a zsírt is tegyük hozzá. Alaposan dolgozzuk el a zsírt/vajat a liszttel, hogy mindenhova jusson. Adjunk hozzá annyi vizet (csak fokozatosan, keveset adogatva), hogy összeálljon a tészta.


A zöldségeket készítsük elő, tegyük félre.

Egy tálban keverjük jól össze a tojásokat a tejjel, reszeljünk bele egy kis szerencsendiót, adjuk hozzá a sót és borsot.


Nyújtsuk ki a tésztát és egy kivajazott tepsibe tegyük át úgy, hogy a tepsi falait is teljesen elfedje a tészta. Szórjuk bele a zöldségeket vegyesen, majd öntsük le a tojásos-tejes öntettel, hogy épphogy ellepje a zöldségeket.

Sajttal szórjuk meg a tetejét, süssük sütőben aranybarnára, kb. 45 perc. (tepsi méretétől, a quicke vastagságától függ, mennyi idő).


Jó étvágyat!











145 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page