top of page
  • Matthew & Kata

Ropogós Csipsz / Crunchy Crisps

(For English, see below)


Néha, mint félangol család, igenis megkívánjuk a csipszet! Igaz, nem a legegészségesebb kaja, de ebben a nagy munkában jólesik ilyet is enni.


Hozzávalók:

1 kg burgonya

pár db vékonyabb, hosszúkás édesburgonya

napraforgóolaj, só


A mártógatóshoz:

joghurt

kis majonéz

pár gerezd fokhagyma

só, friss petrezselyem / zsálya / koriander


Mossuk meg a zöldségeket, majd vékony szeletelővel szeleteljük le a burgonyát, édesburgonyát. Dörzsöljük át kis olajjal a szeleteket, hogy ne ragadjanak össze, mikor sülnek. Melegítsük fel az olajat, készítsük mellé egy tálat újságpapírral letakarva, kiszedőkanállal, szitával felvértezve. Amint elég forró az olaj, dobjunk bele egy adag burgonyát/édeskrumplit és kevergessük meg időnként, hogy ne tapadjanak egymáshoz a szeletek. Amint szép aranybarnára pirul, vegyük ki kiszedőkanállal egy szitára. Hagyjuk egy kicsit csöpögni, majd tegyük rá a tányérra szépen kiterítve. Ezt ismételgessük addig, amíg ki nem sütöttük az összeset.

A mártogatóshoz keverjük össze mindent.

Salimix-szel tálaljuk!

Más alternatívaként céklát, répát, pasztinákot is kisüthetünk.

Occasionally, as a half-Bristih family, we do crave crisps! It's not the healthiest choice, that's for sure, but we love munching on these after these hard-working days. Sometimes.


Ingredients:

1 kg potatoes

few thin, longish sweet potatoes

sunflower oil and salt


For the dip:

yoghurt

some mayonnaise

few cloves of garlic

salt, fresh parsley greens / sage / coriander


Wash all the vegetables and slice them up very thinly (best to use a slicer). Rub a little oil over them so they don't get stuck together when frying. Heat up the oil and prepare a big plate with paper on top and a big spoon/sieve. Once the oil is hot enough, add a handful of potatoes and stir them occasionally to avoid sticking them together. Once they are golden in colour, transfer them onto a sieve to let the excess oil drop. Later transfer to the lined plate. Keep doing this process till you have fried them all.

Mix all ingredients well for the dip.

It's best to serve with some salad mix!

As a healthier alternative you can try this with beetroots, carrots and parsnips!

152 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page