top of page
  • Matthew & Kata

Vetőmag leltározás és kezdeményezés / Seed Stock and an Initative

(For English, see below)


Ebben a sötét időszakban minden nagyon lelassul, de az élet megy tovább a gazdaságban. A héten letakarítottuk az ágyásokat és beszórtuk a múlt évek érett komposztjával, hogy előkészüljünk a következő szezonra.

Matthew az irodában készül teljes gőzzel a vetőmagok raktárkészletének felmérésével, az új bio vetőmag katalógusok alapos átlapozásával és végül ezek a magok rendelésének leadásával. Nagyon izgalmas megálmodni és megtervezni a következő szezon terméseit.

A múlt héten Matthew talált egy szuper kezdeményezést, amit szeretnénk most megosztani veletek, mert nagyon tetszik a mögöttes motivációja. A Celebration Earth több természetvédő egyesület, különböző vallású csoportok és más érdeklődők laza együttműködése, akik mind egyetértenek abban, hogy felismerjük és ünnepeljük amink van és az összes pozitív és csodálatos, kis és nagy cselekedeteinket, amit eddig tettük Földünk megmentéséért. Ezáltal motiválódunk a további mentőakciókra, legyen az akármilyen kicsi is, de minden számít. Nem akarjuk ezzel elmismásolni a helyzet komolyságát, ezzel inkább ellensúlyozni szeretnék az egyre jobban elterjedő "klímaszorongás" és depresszió elterjedését. Nézzétek meg honlapjukat, nagyon szép, inspiráló oldal, sajnos csak angolul elérhető. Tervezzük, hogy mi is csatlakozzunk a kezdeményezéshez különböző eseményekkel a gazdaságunkban, hogy mi is részese legyünk ennek a pozitív szemléletű, globális kezdeményezéshez. A helyi, szezonális és biotermékek rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkentitek a környezeti károkat, ugyanakkor ti is részesei vagytok és lesztek az egyre bővülő közösségnek, akik hisznek a pozitív változásban és tenni akarnak környezetükért és az életükért.








The dark days slow everything down, but work still goes on on the farm.  This week we have been clearing beds of the remains of last years crops and adding compost, to prepare for the new season.  

Matthew has been busy with checking our seeds stock, looking at catalogues of organic seeds suppliers and placing orders. It's an exciting time to dream and plan the next season.

Last week I came across a new initiative which I would like to share with everybody, as I really like the motivation behind it.  Celebration Earth is a loose affiliation of green organisations, faith groups and interested individuals who all recognise that one of the best motivators for positive environmental action is to celebrate what we have and the wonderful and positive gains which have been made towards saving our beautiful Earth.  This is not in anyway to detract from the seriousness of the situation we are in, but it is a recognition of the dangers of the depression people can feel from "environmental anxiety".  Check out their nicely produced website if you are interested - only in English, but you could use a translate tool if you need..  We intend to link some of our events and activities through the year to the CelebrationEarth initiative, to feel part of a greater, global positive movement.  By chosing to eat local, seasonal organic foods every day and every week, you are making a big contribution to reducing the burden on our environment, and at the same time building a community of people who believe in positive change and want to take positive action in their lives.

51 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page