• Matthew & Kata

Zellerkrém petrezselyemzölddel / Creamy Celeriac Spread with Parsley

(For English see below)


Egy újabb inspiráló, téli recept kedves családtagunktól, hogy feldobjuk szendvicseinket, tízórainkat és uzsonnáinkat! Nagyon köszönjük a megosztást!


Hozzávalók:

  • 2 nagyobb zeller

  • 3 fokhagyma

  • Egy csokor petrezselyem

  • Só és bors

Felkockázom a megpucolt zellereket és szétszórom egy tepsiben.

Kicsit meglocsolom olívaolajjal, majd a három fokhagymát is közéhelyezem.

180 fokon 45 percig sütöm és még forrón kiszedem egy edénybe a zellert. Beleszórom a frissen felaprított petrezselymet, sóval-borssal ízesítem.

A még forrón kiszedett fokhagymát egy kés hegyével gerezdenként kinyomkodom (vigyázat, nagyom forró!) és az így nyert krémet hozzáadom a többihez.

Botmixerrel összeturmixolva tálalom.

Hűtve sokáig friss marad.


Jó étvágyat!





The latest inspiring recipe from our kind relative to spice up our sandwiches!

Thank you for sharing!


Ingredients:

  • 2 pc big celeriacs

  • 3 heads of Garlic

  • 1 bun of Parsley greens

  • Salt and pepper to taste

Dice up the scrubbed clean celeriac roots and scatter them in a baking tray. Splash a bit of olive oil on it and add the garlic heads. Bake it on 180 C for 45 minutes. Then I transfer the still hot roots to a bowl. Add the chopped parlsley, salt and pepper to taste.

Press the still hot garlic cloves with the top of a knife (be careful as it's very hot!) and add this pulp to the cream. Mix it well with a blender.

Keep in the fridge.

Enjoy!

0 megtekintés

Zsámboki Biokert 2020    Email: info@zsambokibiokert.hu