(For English see below)
Egy újabb inspiráló, téli recept kedves családtagunktól, hogy feldobjuk szendvicseinket, tízórainkat és uzsonnáinkat! Nagyon köszönjük a megosztást!
Hozzávalók:
2 nagyobb zeller
3 fokhagyma
Egy csokor petrezselyem
Só és bors
Felkockázom a megpucolt zellereket és szétszórom egy tepsiben.
Kicsit meglocsolom olívaolajjal, majd a három fokhagymát is közéhelyezem.
180 fokon 45 percig sütöm és még forrón kiszedem egy edénybe a zellert. Beleszórom a frissen felaprított petrezselymet, sóval-borssal ízesítem.
A még forrón kiszedett fokhagymát egy kés hegyével gerezdenként kinyomkodom (vigyázat, nagyom forró!) és az így nyert krémet hozzáadom a többihez.
Botmixerrel összeturmixolva tálalom.
Hűtve sokáig friss marad.
Jó étvágyat!
The latest inspiring recipe from our kind relative to spice up our sandwiches!
Thank you for sharing!
Ingredients:
2 pc big celeriacs
3 heads of Garlic
1 bun of Parsley greens
Salt and pepper to taste
Dice up the scrubbed clean celeriac roots and scatter them in a baking tray. Splash a bit of olive oil on it and add the garlic heads. Bake it on 180 C for 45 minutes. Then I transfer the still hot roots to a bowl. Add the chopped parlsley, salt and pepper to taste.
Press the still hot garlic cloves with the top of a knife (be careful as it's very hot!) and add this pulp to the cream. Mix it well with a blender.
Keep in the fridge.
Enjoy!
Comments