top of page
  • Matthew & Kata

Újburgonya borsóval / New Potatoes with Green Peas

(For English, see below)


A recept nem hangzik túl izgalmasnak, de maga a tény, hogy minden zöldséget Matthew és a kert csapata vetette el, gondozta és leszedte és mi fogyasztottuk el helyben, az egy csoda. Nem tudtunk betelni azzal az ízvilággal, amit a legfrissebb, karnyújtásnyi távolságban megérett zöldségek nyújtanak. A mostani dobozokból ti is megélhetitek ezt a csodát!


Hozzávalók:

1 kg újburgonya

1 cs új sárgarépa

egy adag zöldborsó

2 db főzőhagyma

kis vaj

petrezselyem, tárkony, kakukkfű vagy más fűszerek


Az újburgonyát főzzük ki sós vízben. Amint puha lesz, öntsük le róla a vizet és adjunk hozzá egy kis vajat meg a felaprózott fűszereket. Jól rázzuk össze.

A főzőhagymát, répát szeleteljük fel, a borsót fejtsük meg. Kis olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a borsót. Ne pirítsuk túl sokáig, az a jó, ha roppanós marad a zöldség, a borsó meg világító zöld maradjon, ne várjuk meg, míg elveszti a színét. Így megmarad a beltartalma és az ízvilága sem sérül.

Salátával tállajuk.

Jó étvágyat!

This recipe does not sound too exciting but the fact that all vegetables were grown, tended and harvested by Matthew and the team and we cooked and consumed it on the spot is a miracle. We were blown by the distinctive flavours which can only be obtained from the freshest, most local vegetables. From the boxes this week you can also indulge in this flavourful miracle!


Ingredients:

1 kg New Potatoes

1 bunch of Spring Carrots

a portion of Green Peas

2 pcs of cooking onions

a bit of butter

Parsley, tarragon, thyme or any other herbs


Cook the potatoes with skin on in salty water. Once cooked, drain the water, add a little bit of butter and the chopped herbs, shake vigorously with lid on.

Slice up the onions, carrots, shell the peas. Toast the onions a bit, then add the carrots and peas. Add salt. Cook a little, stirring occasionally. Don't wait till colours become stale - all colours need to stay vibrant and beatiful. This was all flavours nutritive values are retained.

Serve with some salad.

Enjoy!


87 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page