top of page
partnereink
Babat-völgy Biokerteszeti Tangazdaság


Mi a Szent István Egyetem kihelyezett tankertje vagyunk. 1998-ban alakultunk meg, Gödöllő és Budapest környékén adjuk el kertjeink friss, szezonális zöldség és gyümölcseit nagy választékban.Magyarországon az elsők között alakítottuk meg a dobozrendszert, azóta is nagy elköteleződéssel tremeljük és adjuk el terményeinket.

erdődi logó.jpg
Gódor Biokertészet
Gódor Antal Galgahévízen, Budapest közelében vezeti biogazdaságát. A gazda a 90'-es években határozta el magát a biotermelés mellett, mivel úgy látta, hogy a különböző vegyszerek használata károsan hatnak termékei minőségére. Fél éves külföldi tanulmányút után vágott bele gazdaságába, amely elsősorban különféle biozöldségeket termel nagy sikerrel. Mivel nagy kereslet van termékeire, ezért birtokait folyamatosan fejleszti, immár egy 470 m2-es zöldségtároló építése és egy hűtőház is a rendelkezésre áll.
orgking.jpg

   Biogazdaságunk egy kis településen, Kölcsében, a szatmári régió szívében, egy még érintetlen, kevésbé felfedezett természeti környezetben található.
A szatmári régiót gyakran emlegetik Magyarország "gyümölcsöskertjeként", ami nem csoda, hiszen ez a környék nagyon híres az itt termelt almáról, szilváról, dióról és meggyről. A vállalkozás kezdetei 1997-re nyúlnak vissza. Az Organic Kingdom Kft-t 2008 tavaszán alakítottuk, ökológiai zöldség- és gyümölcs forgalmazására, feldolgozására, illetve export tevékenységre.

rábcakapilogó.png

   Németh István vagyok, feleségemmel, Erikával 1993-ban alapítottuk mezőgazdasági vállalkozásunkat, azóta foglalkozunk ökológiai gabona- és zöldségtermesztéssel, 2003-óta almatermesztéssel is.

A föld szeretete mindkettőnk életébe családi hagyományként ívódott be, ez adott alapot ahhoz, hogy szívvel-lélekkel megalapítsuk gazdaságunkat. A megszerzett tudás birtokában, a Rábcakapi határában található 20 hektáros kisbirtokon teljes odaadással és bizalommal belevágtunk az ökológiai gazdálkodásba.

A gazdaság mára egy 250 hektáros (30 hektár zöldségféle, 220 hektár gabona) ökológiai mintagazdasággá nőtte ki magát, miközben a megtermelt növények palettája folyamatosan bővült az évek folyamán.

viragioskutlogó.jpg

   25 hektárnyi területen folyik biodinamikus módszerek segítségével zöldség és fűszernövények, szántóföldi növények termesztése.
A gazdaság másik része Hortobágy - Vókonya pusztán található. Sokat áldoznak a régi mesterségek, szokások, hagyományok megőrzésére, ápolására. 

bottom of page