top of page
bdprep.jpg
Biodinamikus gazdálkodás

Azt valljuk, hogy az élet több a minket körülvevő fizikai összetevőknél. Farm rendszerünk fontosnak tartja az ásványi-növényi-állati-emberi és kozmikus együttműködést. A biodinamikus mezőgazdaság arra törekszik, hogy a fizikai, érző és spirituális formák harmonikus együttműködésben legyenek egymással.

 

Hiszünk abban, hogy a mi kis farmunk nem csak a közvetlen környezetünkkel áll kapcsolatban hanem a minket körülvevő világegyetemmel is. A biodinamikus módszerekkel (különböző biodinamikus előkészítések, növényültetés a bolygók mozgását figyelembe véve) képes vagyunk érzelmet adni a földnek, a növényeknek és az állatállományunknak, valamint saját magunknak, hogy olyan gazdaságot hozzunk létre ami saját intelligenciával rendelkezik.

 

A biodinamikus módszer Rudolf Steiner 20. Századi bizonyítékaira alapszik, amit számos más gazdaság is alapul vett, hogy tudatosan közelítse meg a holisztikus gazdálkodást. A biodinamikus gazdálkodás kihívás számunkra. Arra törekszünk, hogy megértsük a kapcsolatot a fizikai környezet (táj,talaj, földrajzi elhelyezkedés), az elemi erők (Föld, víz, levegő, tűz), a növényvilág (gyökerek, levelek, virago, magvak), az állatvilág (érző lények) és a spirituális világ (nem fizikai, érzékfeletti erők, ami az emberi szellemet is magába foglalja) között.

 

A biodinamika jelenlég még egy feltérképezetlen, új terep, ezért ebből a szempontból mi úttörőnek számítunk. Arra törekszünk, hogy a fizikai világon túli kapcsolatokat  találjunk, hogy minél nagyobb harmóniát biztosítsunk a farmunk számára. Bizonyos értelemben ez a fajta mezőgazdaság még kísérleti stádiumban van. Ez a nem materiális tudománynak egy új fajta megközelítését igényli. Nem valljuk magunkat profi biodinamikusoknak, de hiszünk abban, hogy a folyamatos tapasztalatszerzés és tudásbővítés segítséget nyújt majd nekünk abban, hogyan tudjuk összekapcsolni ezeket az erőket.

Másolat - 500-501.bmp
bottom of page