top of page
Környezetbarát gazdálkodás
    Az egyik legnagyobb kihívás számunkra az, hogy alacsonyan tartsuk a szén-dioxid kibocsátás mértékét. A hagyományos mezőgazdálkodás és élelmiszer-rendszer az egyik legnagyobb felelősei a szén-dioxid kibocsátásnak és a Föld szennyezettségének. A biogazdálkodás jelentősen kevesebb szén-dioxid kibocsátással jár, azonban messze járunk még attól, hogy teljesen szén-dioxid mentes gazdálkodást végezzünk.

 

Amennyire tudjuk próbáljuk minimalizálni a fosszilis (nem megújuló) energiaforrások használatát, ezért traktorok helyett lovakat alkalmazunk a földműveléshez. Az állatok biztosítják a trágyánk egy részét, azonban amennyiben ez nem elegendő, helyileg próbálunk szerzeni trágyát amit lovakkal szállítunk a környező falvakból.

 

Áruinkat a Zsámboki Biodoboz rendszerén belül kínáljuk. A rendszer néhány központi helyen létrehozott gyűjtőponton keresztül működik, ahol át lehet venni a termékeket anélkül, hogy nagyobb távra kelljen utazni hozzá. Amennyire tudjuk, próbáljuk minimalizálni az egyszer használhatós csomagolást. Arra ösztönözzük a vásárlóinkat, hogy juttassák vissza részünkre az üres tojástartókat és az üres Budapestos üvegeket, így ezeket újra fel tudjuk használni.


bottom of page