top of page
Ökotermesztés filozófiája


  Úgy gondoljuk, hogy ez a legtermészetesebb módja a növények termesztésének. A biotermesztés lényege, hogy maximalizáljuk a talajt és a földet körbevevő életformák vitalitását. Egészséges földön egészséges növények teremnek, ami később egészséges ételként kerül az asztalra, így fenntartható életet tudunk biztosítani.

 

   Ahhoz, hogy életet adjunk a földnek, szorosan együtt kell működnünk a természettel. Arra törekszünk, hogy egy önfenntartó farmot működtessünk a saját tápanyagaink felhasználásainak a segítségével. Állati és növényi trágyát komposztálunk, amit a föld trágyázásához használunk fel olyan módon, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a benne rejlő tápanyagokat. (mikrobiális élet, földigiliszták, stb.)

 

Azáltal, hogy nagy figyelmet fordítunk a talaj életére, folyamatosan tudjuk csökkenti a külső szerek a használatát, ezáltal csökkentjük a betegségek előfordulását a terméseinken. A megfelelő minőségű trágya egy stabil rendszert biztosít emellett minimalizálja a szennyezettséget és a talajeróziót.

 

Földjeinket lovakkal és olyan szerszámokkal műveljük, amik óvják a talajt. A talaj termőképességét a vetésforgó, a komposztálás és a zöld termések használata biztosítja.

 

A Zsámboki Biokert minden terméke hitelesített bio termék (a Biokontroll Hungária Kft. által). A hitelesítési folyamat biztosíték arra, hogy a vevőink kizárólag olyan termékeket vásárolnak tőlünk, amik egytől egyig megfelelnek a bio normáknak. Továbbá folyamatosan törekszünk arra, hogy ne csak a kötelező követeléseknek tegyünk eleget, hanem minden tőlünk telhető környezetbarát fejlesztést bevezessünk.

 


 

IMG_5363.jpg
0321 palántázás.jpg
ökotermesztés képclip.jpg
bottom of page