top of page
  • giventofly43

Dobozrecept: Körtés csicsókaleves


Hozzávalók:

  • 30 dkg csicsóka, hámozva

  • 15 dkg krumpli, hámozva

  • 1 nagy körte, hámozva

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 1 kis fej hagyma

  • 1 dl tejszín

  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió

  • só, bors

  • 1 evőkanál vaj

  • tálaláshoz 1 evőkanál szeletelt mandula

A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott krumpli és csicsókát, átforgatjuk, csipet sót hintünk rá, rászórjuk a gyömbért, enyhén borsozzuk, felöntjük az alaplével, közepes lángon félpuhára főzzük. Akkor beletesszük a körte felét. Amikor az összes hozzávaló megpuhult, botmixerrel, vagy turmixban krémesre pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, azzal együtt is turmixoljuk egy kicsit. Visszatesszük a tűzre, még egyszer felfőzzük, de már ne forraljuk! Kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük. A körte másik felét felszeleteljük, egy kis serpenyőben kávéskanál vajon karamellizáljuk. A szeletelt mandulát kissé megpirítjuk. Tálaláskor a levesre pár csepp olívaolajat csurgatunk, megszórjuk a mandulával, néhány darab karamellizált körtével. A csicsóka kedvező élettani hatásairól itt olvashattok.


191 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page