top of page
Matthew & Kata

Brokkoli bundában / Baked Broccoli

(For English, see below)


Nagyon egyszerű, ízletes ennivaló, melyet olajban kisütés helyett sütőben sütjük ki és még így is ropogós lesz. A gyerekek az utolsó falatig befalták az összes brokkolit!


Hozzávalók:

1 kg brokkoli

400ml joghurt

zsemlemorzsa (amennyit felvesz)

curry, garam massala, só és bors ízlés szerint


Melegítsük elő a sütőt. Ízesítsük meg a joghurtot garam massala-val, vagy curry-vel, vagy piros paprikával, amit szerettek egy tálban. Egy másik tálba öntsük bele a zsemlemorzsát. A brokkolit szedjük virágaira, majd ezeket egyenként (fejjel lefelé, szárát fogva) mártogassuk be először a joghurtba, utána meg a zsemlemorzsába majd tegyük szépen egymás mellé egy kiolajozott tepsiben. Amint ezzel kész vagyünk, tegyük be a sütőbe, süssük aranybarnára (kb félóra).

Jó étvágyat!

Ugyanezt karifollal is ki lehet próbálni, nagyon finom lesz!





Such an easy but healthy recipe. Instead of deep frying the florets are baked in the oven. They are crispy and the children gobbled the whole thing up!


Ingredients:

1 kg brokkoli

400ml yoghurt

crumbs

curry, garam massala, salt and pepper to taste


Preheat oven. Flavour the joghurt in a bowl with curry or garam massala or ground paprika if you like. Put the bread crumbs in another bowl. Separate the broccoli heads into florets and dip them with head downwards, holding the stalk into the yoghurt first and then into the breadcrumbs. Line them up nice into a oiled baking tray. Once all finished, put into the oven, bake until golden brown (about half an hour).

Enjoy!


This is great with cauliflower, too!

167 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page