top of page
  • Matthew & Kata

Spenótos lasagne / Spinach Lasagne

(For English see below)



Hozzávalók:


3 fej vöröshagyma

0.7 kg sárgarépa

0.5 l paradicsomszósz

300 g spenót

pár gerezd fokhagyma

0.5 l tej

liszt

reszelt sajt

szerecsendió

lasagne tésztalapok


Szeleteljük fel a hagymát, pirítsuk meg a felét egy wokban, pirítsuk hozzá a fokhagymát is, majd adjuk hozzá a sárgarépát. Amint kicsit kezdene odakapni a répa, öntsük fel a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, kicsit hagyjuk főzni, folyamatos kevergetés mellett. Végül keverjük bele a spenótot, és vegyük le tűzről.

Készítsük el a fehér sajtszószt is. Pirítsuk meg a hagyma másik felét egy kis olajban. Adjunk hozzá kis lisztet, folyamatosan kevergetve pirítsuk meg a lisztet is. Amint jó illata lesz, barnulni kezd, fokozatosan adogatva keverjük hozzá a tejet, figyeljünk arra, hogy ne csomósodjon. Reszeljünk bele egy kis szerecsediót, sózzuk. Addig adjunk hozzá tejet, amíg krémes állaga nem lesz. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot is.

Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőtepsiben rétegezzük egymásra először a paradicsomos szószt, majd a lasagne tésztát, majd a fehér sajtszószt, utána újra lasagne tészta, paradicsom szósz, lasagne tészta, rétegessük addig, míg el nem fogynak a szószok és a tészták.

A tetejére szórjunk sajtot és mehet a sütőbe. Süssük aranybarnára. Jó étvágyat!


Ingredients:


3 heads of red onions

0.7 kg carrots

0.5 l tomatosauce

300 g spinach

few cloves of garlic

0.5 l milk

flour

grated cheese

nutmeg

lasagne pasta

Dice onions and fry half of them in a wok, fry the garlic, too then add the thinly sliced carrots. As soon as carrots start to get brown, add the tomatosauce, salt and pepper and let it cook, constantly stirring. In the end, stir in spinach and take off from the stove.

Prepare the white cheesesauce. Fry the other half of the onions in a little oil. Add a little of flour stirring constantly. As soon as the flour starts to brown and has a nice, toasty smell, add milk very gradually, stirring constantly to make a smooth paste. Grate some nutmeg into it, add salt. It needs to be a creamy consistency - add more milk if needed. In the end stir in grated cheese.

Preheat oven. In a baking tray layer the cooked tomato sauce then the lasagne pasta, then the white sauce and repeat till you finish all ingredients. Grate cheese on the top. Bake in the oven for about 30-40 minutes, or till golden brown. Enjoy!


260 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page