Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma apróra vágva
500g sütőtök kimagozva
300g burgonya
pár gerezd fokhagyma
balzsamecet
só, bors; kardamom és gyömbér
tökmag, napraforgómag
Kockázzuk fel a hagymát és pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a felvágott sütőtököt és burgonyát, majd öntsük fel forró vízzel. Fedjük le és hagyjuk, hogy megpuhuljanak a zöldségek. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá apróra tört kardamomot is, vagy gyömbért. Adjuk hozzá a fokhagymát is.
Pirítsunk meg egy kis tök- vagy napraforgómagot serpenyőben, amint megpirult, öntsük egy tálba és locsoljuk meg egy kis szójaszósszal, alaposan összekeverve.
Kis balzsamecettel és a magokkal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ingredients:
2 heads of Red Onions
500g Pumpkin
300g Potatoes
a few cloves of Garlic
a dash of Balsamic Vinegar
Salt and Pepper, Cardamom and Ginger
Pumpkin and Sunflower Seeds
Dice onions and fry them in a little oil. Add in the chopped pumpkin and potatoes and cover with boiling water. Put lid on and cook till veggies soften. Sprinkle salt and pepper, cardamom and ginger as you like. Add garlic, too.
Toast some seeds in a pan, as soon as toasted, transfer seeds in a bowl and sprinkle soy sauce over it stirring constantly.
When serving add a dash of balsamic vinegar and sprinkle seeds on top.
Enjoy!