• giventofly43

Sütőtökleves kardamommal / Pumpkin Soup with Cardamom


Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma apróra vágva

500g sütőtök kimagozva

300g burgonya

pár gerezd fokhagyma

balzsamecet

só, bors; kardamom és gyömbér

tökmag, napraforgómag

Kockázzuk fel a hagymát és pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a felvágott sütőtököt és burgonyát, majd öntsük fel forró vízzel. Fedjük le és hagyjuk, hogy megpuhuljanak a zöldségek. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá apróra tört kardamomot is, vagy gyömbért. Adjuk hozzá a fokhagymát is.

Pirítsunk meg egy kis tök- vagy napraforgómagot serpenyőben, amint megpirult, öntsük egy tálba és locsoljuk meg egy kis szójaszósszal, alaposan összekeverve.

Kis balzsamecettel és a magokkal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ingredients:

2 heads of Red Onions

500g Pumpkin

300g Potatoes

a few cloves of Garlic

a dash of Balsamic Vinegar

Salt and Pepper, Cardamom and Ginger

Pumpkin and Sunflower Seeds

Dice onions and fry them in a little oil. Add in the chopped pumpkin and potatoes and cover with boiling water. Put lid on and cook till veggies soften. Sprinkle salt and pepper, cardamom and ginger as you like. Add garlic, too.

Toast some seeds in a pan, as soon as toasted, transfer seeds in a bowl and sprinkle soy sauce over it stirring constantly.

When serving add a dash of balsamic vinegar and sprinkle seeds on top.

Enjoy!


76 megtekintés

Zsámboki Biokert 2019     Contact Us: info@zsambokibiokert.hu